AYDIN KARACASU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı, Yıl Sonu Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aşkın GÜNEŞ 2017-2018 Eğitim-öğretim yılı, yıl sonu mesajı yayınlamıştır.  
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı, Yıl Sonu Mesajı

Değerli Yönetici ve Öğretmenler, Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrenciler; 

 2017 Eylül ayında başlayan 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirerek karnelerin alınacağı bugünde hepimiz aynı heyecan ve mutluluğu beraber paylaşıyoruz.

Sevgili Öğrenciler,

Bu eğitim öğretim yılındada çok çalışarak bir üst sınıfa geçmeyi hak ettiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Bazılarınızın notları düşük olabilir. Bu tatil sürecinin, eksik yönlerinizin değerlendirmesini yapmak için çok önemli bir fırsat olduğunu unutmayınız. Yaz tatilini verimli ve güzel geçirmek için kendinize ailenizle beraber  mutlaka bir tatil programı hazırlamanız gerekir. Bu programda dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verildiği gibi zayıf derslerin telafisi ya da kendinizi eksik bulduğunuz konuların tekrarı için de zaman ayırmalısınız.

Tatil , kendinizi geliştirmek için  çok iyi bir fırsattır. Kendinizi geliştirmenizi sağlayacak en önemli etkinlik ise kitap okumaktır.  Tatilde bol bol kitap okuyacak vakte sahip olacaksınız. Kitap okumaya karşı ilgisi olmayan öğrencilerin kalıcı başarıları yakalaması çok zordur. Tatilinizi sizlere yeni ufuklar açacak kitaplar okuyarak  değerlendirmenizi diliyorum.

 

Değerli Öğretmenler,

 Her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil, sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir. Fedakârca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum.

Sayın Veliler,

            Sizlerin eğitim öğretim sürecine aktif katılımınız, öğrencilerimizi hem sosyal hayatta hem de okul hayatında daha başarılı kılacaktır. Çocuğunuzu tanımaya, onun yeterli ve yetersiz yönlerini objektif olarak değerlendirmeye çalışın.

            Çocuğunuzun farklı ilgi ve yetenek alanlarını keşfedebileceği farklı etkinlik fırsatları oluşturmaya çalışın. Israrcı ve kırıcı olmayın. İçten ve samimi olun. Onun neler hissettiğini anlamaya, onunla empati kurmaya çalışın.

            Öğrencilerimizin dönem boyunca sergilediği performans akranları veya kardeşleriyle karşılaştırılıp kıyaslanmamalıdır. Yetenek, ilgi ve beceri olarak bakıldığında her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğu unutulmamalıdır. Birçok problemin çözümü için olaydan sonra tepki vermek yerine, önleyici yöntemler denemek gerekir. Çocuğunuzun okuldaki performansını yakından takip etmeniz önemlidir. Bu ise sadece sınav notlarını öğrenmek, sınav tarihlerinden önce ders çalışma öğütleri vermek değildir. Anne babaların, okul ile işbirliği içine girerek çocuğun yaşadığı başarısızlığın olası nedenlerini araştırmaları, eksik yönlerini tespit ederek giderebilmesi için yardımcı olmaları gerekir.

            Anne babanın yersiz ve aşırı tepki ortaya koyması, çocuğu olumsuz etkiler. 
Çocuklarımızın yetersiz oldukları konulara değil, olumlu yönlerine odaklanalım. Çocuklarımıza şartlara bağlı olarak değil, her zaman sevdiğimizi ve güvendiğimizi hissettirelim.

 

                Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizi kutluyor, iyi tatiller diliyorum.

 

Aşkın GÜNEŞ

İlçe Milli Eğitim Müdürü

YAYLALI MAH. M.KEMAL PAŞA CAD. KARACASU ILÇE MILLI EĞITIM MUDURLIGU BLOK NO 70 İÇ KAPI NO 1 KARACASU / AYDIN - 0256 4412852

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.